Greenkeeper Paul

Millimeterwerk

Ik ben Paul en werk als greenkeeper bij HOEK. Dat betekent dat ik dagelijks buiten aan het werk ben met het aanleggen en onderhouden van golfbanen, een sport die pas echt interessant wordt met perfecte fairways, greens, bunkers en alle andere elementen die bij het spel horen.

Buiten toveren

Geweldig is het om buiten te zijn en te zien dat je werk zoveel resultaat heeft en daarbij ook elke dag opnieuw gewaardeerd wordt door de gebruikers. Als greenkeeper wordt er een groot beroep gedaan op je creativiteit, ook bijvoorbeeld als het gaat om het aanleggen van een compleet nieuwe golfbaan. Dat gebeurde vorig jaar toen we de baan van de Oegstgeester Golfclub geheel vernieuwden.

Het is reuze spannend om te zien hoe voetbalvelden langzaam maar zeker worden omgetoverd in een speelplaats voor mensen die het mooie golfspel
beoefenen in een groene omgeving vol nieuwe natuur. De harde golfballetjes vliegen over fairways en bunkers naar de green om daar hopelijk snel geput te worden. Een samenspel tussen een perfect aangelegde omgeving en sportieve inzet waar makers en gebruikers trots op kunnen zijn!

Perfect scheren

Wij greenkeepers zijn trots op het feit dat al het ‘green’ perfect geschoren is. Vooral het gras op greens luistert uiterst nauw. Al maaiende en werkende moet je steeds alert zijn op de condities van het terrein dat aan jouw handen is toevertrouwd. Elke dag beleef ik als nieuw. De ene dag schijnt de zon en zijn er prachtige wolkenluchten te zien. De volgende dag is het misschien druilerig en komen de regenpakken tevoorschijn. Het weer is even afwisselend als het werk en als er problemen zijn kan ik altijd terecht bij mijn professionele collega’s. Samen aan tafel met een goede kop koffie erbij bespreken we wat er moet gebeuren. Dat is ook een van de redenen waardoor ik zoveel plezier heb in mijn werk als greenkeeper.

Bekijk ook de video:

Heb je interesse in werken bij HOEK?