Samenwerking tuin Oegstgeest

Een prachtige tuin in Oegstgeest nadert het moment van oplevering.

De laatste bomen, waaronder een zuilvormige Haagbeuk, zijn geplant. Het project ving aan in juni 2017 naar een ontwerp van Mirella Schout van De Tuinfabriek.

Aansprekend ontwerp

Het kindvriendelijke ontwerp met vloeiende lijnen biedt voldoende privacy. De ontwerper paste veel groen toe, om zo de wereld weer een beetje groener te maken. De boomhut met glijbaan is naast de overkapping van Rhombus houten delen geplaatst. De schutting is van dezelfde houtsoort wat rust geeft binnen het geheel. De zichtlijnen vanuit het huis, door de grote raampartij, versterken de tuinbeleving en verbinden ‘buiten’ met ‘binnen’.

  • Boomhut in aanbouw

Uitvoering

HOEK verzorgde de gehele uitvoering, van technische vertaling van het ontwerp, de benodigde materialen, tot de complete aanleg. De wens van de klant staat bij HOEK altijd centraal. Zo werden de bomen, zoals de Quercus Ilex (Steeneik), door de klant persoonlijk uitgezocht bij Ebben Boomkwekers. Met de keuze voor volwassen bomen werd het volgroeide eindbeeld direct bereikt.

Uiteenlopende facetten kwamen bij deze tuinaanleg aan de orde van het uitwerken van het beplantingsplan en metselen van een tuinmuur, tot het installeren van tuinverlichting en het snoeien van bestaande struiken. De tuin is naar tevredenheid aangelegd en gereed voor haar winterslaap. In het voorjaar zal de tuin langzaam ontwaken en haar ware vormen en kleuren tentoonstellen.

 

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met John van Es,

Projectleider