Werken bij HOEK: Ranjith

#1opde17 mensen in Nederland heeft een lichte verstandelijke beperking. Zoals Ranjith.

Ranjith: “ Ik ben trots dat ik al 5 jaar bij HOEK werk. Daar moet je flexibel zijn en dat ben ik ook. Ik doe mijn best, voel me verantwoordelijk en heb lol met mijn collega’s”

John (projectleider HOEK): “Ik leerde Ranjith 5 jaar geleden kennen, toen hij ons hielp bij het opknappen van een terras bij zijn vorige woning bij de stichting SterkSaam. Omdat Ranjith het die dag naar zijn zin had, heeft hij later contact opgenomen of hij bij ons zou kunnen werken. Ik wilde die uitdaging wel aangaan. Bovendien past het binnen de visie van het bedrijf om hem een kans te geven.”

“Ranjith is een graag geziene gast binnen ons bedrijf. Als hij binnenkomt, krijgt iedereen een glimlach op zijn gezicht. Hij maakt een praatje, haalt koffie, werkt goed samen en doet allerlei kleine klusjes. Hij is behulpzaam, welbespraakt en straalt zelfvertrouwen uit. Dat is zijn kracht, maar ook zijn valkuil.

Hoe help je Ranjith bij wat hij moeilijk vindt?

“Vooraf wist ik niet veel over mensen met een lichte verstandelijke beperking. Gelukkig hebben we inmiddels een goede aanpak gevonden. Dat geldt ook voor de chef werkplaats, want hij stuurt Ranjith het grootste deel van de tijd aan. We hebben geleerd om de werkzaamheden voor Ranjith in hapklare brokken bij hem neer te leggen. Meerdere keren per dag bespreken we een opdracht met hem. Hij moet het echt horen, want opschrijven werkt niet.”

Waar ben je trots op?

“Inmiddels is Ranjith goed ingewerkt: hij weet hoe hij zijn klussen moet uitvoeren, bij wie hij wat kan vragen en waar hij gereedschap kan vinden en opbergen. Hij heeft zelfs zijn heftruckcertificaat gehaald. Hij is een gezellige en behulpzame collega.”

Hoe kunnen anderen hem helpen?

“Als je merkt dat hij afspraken niet goed na komt is het belangrijk om hem te helpen overzicht te houden. Dus door zijn werkzaamheden in kleine brokjes aan te bieden. Dan helpt hij je goed en graag.”

Meer weten over dit onderwerp?

Neem vrijblijvend contact op met John van Es,

projectleider