Bollenstreekhout

HOEK is partner van Bollenstreekhout, een initiatief van Symaco uit Lisse. Zij brengen in Bollenstreek en Duinstreek geoogste bomen als waardevolle grondstof terug in de kringloop van gebruik. Niet door laagwaardige verbranding (biomassa), maar door transformatie van de geoogste stammen naar producten. Voor de consument of voor de professionele gebruiker.

Een not-for-profit platform dat zich richt op hergebruik van geoogste stadse of dorpse bomen. De activiteiten zijn gebaseerd op MVO, (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap). Bollenstreekhout werkt samen met bedrijven zoals HOEK, instellingen, gemeenten en burgers.

 

Bollenstreekhout

 

Wij geven om bomen. Het zijn de longen van onze aarde. Een wereld zonder bomen is vrijwel onleefbaar. Zij filteren lucht, halen CO2 uit de atmosfeer, slaan deze op en zorgen zo voor een natuurlijke manier voor behoud van zuurstof. Bomen geven warmte en bieden bescherming tegen wind en zonlicht. Absorberen schadelijke fijnstof, en geven veiligheid aan mens, dier of insect.

Bomen helpen mee aan behoud van goede bodemstructuur en waterhuishouding, geven inhoud aan biodiversiteit, bezitten medicinale eigenschappen, produceren harsen en creëren tijdens de groei aanmerkelijke waarden voor de toekomst. Na de oogst wordt de boom gebruikt voor uiteenlopende doeleinden, van brandstof tot hoogwaardig design meubelstuk. Geschikt vologo bollenstreekhoutor het maken van huishoudelijke gebruiksvoorwerpen, meubelen, kozijnen, sluizen, gevelproducten of producten zoals houtchips, papier, pulp, karton, houtkrullen, rookhout, enzovoort.

Een boom in de bebouwde omgeving komt er vaak bekaaid van af. Voor menigeen geeft deze meer last dan gemak. Zij verstoren met een uitgebreid wortelbed de ligging van leidingen en buizen onder de grond. Soms zijn het veroorzakers van schade, vooral door een extreem wortelbed, vallende takken of omvallen. Ook een periodieke oogst op basis van ouderdom of ziekte is dan pure noodzaak. Deze geoogste bomen brengen we als waardevolle grondstof terug in de kringloop van gebruik.

Meer informatie? www.bollenstreekhout.nl of stuur een email naar info@bollenstreekhout.nl