IVN Natuureducatie

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is.

Dat doen ze met grote (vergroenings)projecten, campagnes en natuuractiviteiten. Zelf leren en doen staan altijd centraal. IVN richt zich op de directe leefomgeving: het vergroenen van wijken, schoolpleinen, bijdragen aan natuurlijke tuinen en het verhaal van de moestuinpotjes in iedere huiskamer brengen.

IVN wil bijdragen aan een wereld waarin mensen natuurlijke tuinen hebben en samen de wijk, schoolpleinen en zorginstellingen vergroenen. Zo werken ze aan een biodiverse, gezonde woon- en leefomgeving waarin mensen dagelijks in aanraking komen met de natuur. Dit brengt mensen dichter bij elkaar en bij de natuur.

Samen werken we aan meer natuurbeleving voor kinderen en de buurt

- Teuni Verploegh - IVN Natuureducatie -

Partner

IVN en HOEK werken graag samen aan natuurbeleving zoals bijvoorbeeld tijdens de aanleg van het Tiny Forest in Zaandam. Ook het rijgen van de langste pindaslinger voor een wereldrecord, zorgde voor het samen brengen van kinderen rondom de aanleg van het Tiny Forest in Delft. Inmiddels zijn er al vele Tiny Forests aangelegd bijvoorbeeld in Uithoorn, Zoetermeer, Utrecht, Alphen aan den Rijn en zelfs een pop up bos op Amsterdam Centraal Station!

We zijn trots hierin te mogen samenwerken met IVN. Tijdens een Tiny Forest cursusdag op vestiging Voorhout plantten de deelnemers een tiny Tiny Forest. IVN heeft voor de tiny-tiny Forest op ons eigen terrein een toepasselijke naam bedacht en dit verwerkt op een prachtig informatiebord. Inclusief een bedankwoord aan het HOEK-team.

Tiny Forest Hoekse Hout

 


Meer informatie over een Tiny Forest?