Groot onderhoud sportvelden

Sportvelden zijn in het seizoen dagelijks intensief in gebruik voor trainingen, wedstrijden en andere activiteiten op sportclubs. De maand juni, einde seizoen, is voor HOEK hét startsein om groot onderhoud op te starten aan tientallen sportvelden in de regio Bollenstreek, Castricum, Alkmaar en Medemblik.

De werkzaamheden variëren van alleen maaien, groot onderhoud tot het volledige onderhoudspakket inclusief onderhoud van groenvoorzieningen en verhardingen op het sportpark. Als het seizoen weer gaat starten, zorgt HOEK ervoor dat de sportvelden er weer tiptop bij liggen.

Aanpak

Op basis van een ronde langs de velden met de opdrachtgever in april, inventariseren we de werkzaamheden en brengen we een onderhoudsadvies uit. Aandachtspunten zijn bijvoorbeeld het zorgen voor voldoende ruimte in de grasmat voor de ontwikkeling van het nieuw te zaaien gras door te verticuteren. Ook is gekeken naar eventuele storende lagen in het veld; een verdichte laag in het grondpakket. Deze verdichting zorgt voor een slechte waterdoorlating en een stagnering van de wortelontwikkeling. Door diep te beluchten met een vertidrain machine behandel je deze storende laag. Per veld wordt nauwkeurig gekeken en afgestemd wat er precies nodig is.

Maatwerk

HOEK vindt het belangrijk om een aanpak op maat voor het onderhoud op te stellen. De nadruk ligt op kwaliteitsverbetering in combinatie met aanvaardbare kosten. Het is essentieel om de ontwikkeling van de velden blijvend te monitoren en tijdig te kunnen bijsturen. Zo creëren we de meest ideale situatie voor de grasplant om te ontwikkelen. En sturen wij op gebied van water, bemesting en nazorg.

Robot

Bij een aantal sportcomplexen zetten we met succes robotmaaiers in. Een robotmaaier geeft geen uitstoot en verbruikt weinig energie.  Tevens heeft het gras door gebruik van de robotmaaier continu een gelijke lengte en een constant beeld.

De velden van voetbalvereniging Kolping Boys in Alkmaar worden sinds kort gemaaid door een robot van Belrobotics. De stroom die hiervoor nodig is wordt opgewekt via vier zonnepanelen die bij het basisstation geplaatst zijn. Emissieloos én zelfvoorzienend!

Door de juiste instellingen van de robotmaaier is het mogelijk het maaien, spelen en beregenen op elkaar af te stemmen en in te stellen via een app.

Jouw sportvelden in topconditie?

Neem vrijblijvend contact op met Alex Harren,

Regiomanager Ursem