Nieuwe groene speelplaats Icarusschool

Opening Icarusschool
foto: Eric van Westerloo
Vorige maand opende directeur bestuurder Marloes Speelman van basisschool Icarus (Heemstede) de nieuwe groene speelplaats inclusief het speelbos genaamd Icabos. Space for Play inventariseerde alle wensen en functies en tekende het ontwerp. Het team van HOEK zorgde voor de uitvoering van deze groene plannen.

Speelmogelijkheden

wilgentunnel Icarusschool Bij het ontwerpen lag de focus op meer groen en meer uitdaging voor alle leeftijden. Ook de optie om buiten les te geven werd meegenomen. Ruimte voor sport en spel, maar ook een speelbos om te verstoppen en te chillen. En het duurzame aspect van hergebruik van materialen en water is belangrijk voor de school. Met fantasie hutten bouwen en creatief bezig zijn, dat past bij de leerlingen van deze school.

Natuurlijk hebben de leerlingen ook meegeholpen, ze plantten bomen en struiken en via de leerlingenraad kwam het idee van de waterloop. Het regenwater van het dak loopt via een te bedienen sluisje verder over het terrein, met een bruggetje en komt uit in de wadi. Samen met ouders, schoolteam en leerlingen is er gezorgd voor een uitdagende, groene speelplek.

Buiten zijn zorgt voor betere leerprestaties

Uit onderzoek blijkt dat les in de buitenlucht zorgt voor enthousiastere leerlingen. Ze zijn in beweging, ademen frisse lucht in, het is goed voor hun concentratie en het bevordert ook de leerprestaties. De buitenruimte biedt kinderen bovendien een echte context waardoor kennis beter blijft hangen (bron: IVN).

" De medewerkers van HOEK hebben, in samenwerking met Space for Play, een prachtig vernieuwd schoolplein gerealiseerd. Onze leerlingen zijn enorm blij met alle nieuwe speelmogelijkheden. Favoriet zijn de waterloop, de wadi en het Icabos. "

- Martha Hoekstra, adjunct-directeur -

HOEK helpt je graag op weg, van ontwerp tot realisatie en onderhoud. Neem contact op met regiomanager Voorhout, Ronald Zuijdendorp.

Ook een groene speelplek realiseren?

Neem vrijblijvend contact op met Ronald Zuijdendorp,

Regiomanager Voorhout