Oegstgeester Golfclub

De eerste golfbaan van de Oegstgeester Golfclub (OGC) kon alleen worden gerealiseerd door gebruik te maken van de velden van de voetbalverenigingen UDO en Oegstgeest en de korfbalvereniging FIKS. Geen geweldige situatie omdat men te vaak met elkaar rekening moest houden. Toen er dan ook plannen kwamen om het sportcomplex De Voscuyl opnieuw in te richten, greep OGC haar kans en werd er een compleet nieuwe baan ontworpen die uitsluitend als golfbaan gebruikt zou worden. Negen holes groot en een prachtig nieuw clubgebouw. Toen de plannen en het ontwerp rond waren, werd gekeken naar het bedrijf dat deze megaklus moest klaren.

Rotsvast vertrouwen

Frans Tetteroo de toenmalig voorzitter van OGC zegt hierover: ‘Omdat wij al vijftien jaar buitengewoon goede ervaringen hadden met HOEK, besloot het bestuur eenstemmig om de opdracht tot deze state-of-the-art baan ook aan HOEK te geven. De projectleider kenden wij al jaren en we hadden een rotsvast vertrouwen in hem en zijn medewerkers. Ook kenden wij HOEK als specialist bij de aanleg en onderhoud van Golf. Zo zijn zij verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van verschillende toonaangevende golfclubs. Ook is er veel expertise op het gebied van de aanleg en het onderhoud van sportvelden. Met name de kennis van gras en de inbedding van velden in de natuur is bij HOEK in goede handen.

 

 

Bijzondere voorwaarde

‘Een belangrijke voorwaarde van onze kant was wel dat er op gelijkwaardige wijze moest worden samengewerkt met onze vrijwilligers. Voor de projectleider een punt om goed over na te denken, maar hij ging akkoord.

Zoals vaak was er ook bij OGC geen ongelimiteerd budget en werden de uitgaven dagelijks in de gaten gehouden zodat er geen misverstanden konden ontstaan. Dat werd ook al geborgd omdat bij HOEK een buitengewoon laagdrempelige manier van contact wordt gehanteerd en ook bij de geringste vragen of problemen een direct overleg plaatsvond met het HOEK-team’.

Gouden greep

‘Het samenwerken met de vrijwilligers van OGC bleek een gouden greep, in perfecte harmonie werkten zij en de professionals samen aan het grote doel’. Frans Tetteroo herinnert zich: ‘Ik heb bijvoorbeeld een 80 jarige met graszoden zien sjouwen die dan door de mensen van HOEK op hun exacte plaats konden worden gelegd. Het was fantastisch om te zien hoe onze vrijwilligers samen met de professionals van HOEK een hecht team vormden.’ De prachtige nieuwe baan werd in vier maanden, in plaats van 3 jaar en ver beneden het budget, gerealiseerd’.

“Onze leden zijn dolenthousiast over de volledig nieuwe baan. En doordat er met zoveel vrijwilligers gewerkt is, is het ook onze eigen baan geworden”

STOP!

De mooie nieuwe baan wordt door de leden erg gewaardeerd. Het is helemaal hun eigen baan omdat velen de handen uit de mouwen staken en zo de baan mogelijk maakten. Mooi is ook dat er tevens een nieuw clubhuis kon worden betrokken. Frans Tetteroo wil nog even kwijt: ‘Onze leden zijn dolenthousiast over de volledig nieuwe baan. En doordat er met zoveel vrijwilligers is gewerkt is het ook onze eigen baan geworden. Samen met het nieuwe clubhuis heeft de Oegstgeester Golfclub ook een nieuwe identiteit gekregen.

Intussen hebben we nu 450 leden en is er noodgedwongen een leden stop. Iedereen is buitengewoon tevreden en we moeten onze dank uitspreken aan HOEK (Fred Hoek en zijn team), onze golfbaanarchitect Aart Bergsma en ons eigen projectteam Louis Weyzig, Peter Loesberg, Kees de Koning en Jos de Bruin.’

Bekijk ook de video:

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met Ronald Zuijdendorp,

Regiomanager Voorhout