Buitenruimte CompaNanny

CompaNanny, een kinderopvang met ruim twintig vestigingen in Nederland, opent een nieuwe locatie.

Het betreft de Opstandingskerk in Voorburg. De Opstandingskerk is voor het gebruik als kinderopvang en BSO volledig verbouwd. HOEK kreeg de mogelijkheid de buitenruimte en de binnentuin van de nieuwe vestiging van CompaNanny te realiseren. Denk hierbij aan het verzorgen van parkeervoorzieningen en het aanleggen van een uitdagende binnentuin.

Startsituatie
Tijdens het werk

Speelbelevingen

De buitenruimte bestaat uit twee verschillende onderdelen: een gedeelte om lekker te spelen en een rustig gedeelte. In het speelgedeelte is door HOEK veel aandacht besteed aan het realiseren van verschillende speelbelevingen zoals glijden, klimmen, klauteren, schommelen en spelen in de zandbak. Voor de speeltoestellen is bewust gekozen voor Robiniahout. Deze houtsoort heeft een natuurlijke uitstraling, dit past bij de grote hoeveelheid beplanting die geplant gaat worden. De beplanting zorgt ook voor meer biodiversiteit en het aantrekken van vlinders en insecten. Moestuinbakken en een zitgelegenheid met zachte ondergronden vormen het rustige gedeelte van de buitenruimte.

 

Puntjes op de i

Begin februari 2020 is HOEK gestart met de werkzaamheden in Voorburg. Het grootste gedeelte van de buitenruimte is op 23 maart 2020 afgerond. Nu moet HOEK de laatste puntjes op de i zetten. Zodra CompaNanny de vestiging in Voorburg opent, is de buitenruimte klaar voor gebruik!

Interesse in natuurlijke speelbelevingen?

Tuin kinderopvang SDK

In het Jaar van de Groene Kinderopvang stelt Jeroen Nusteling, directeur-eigenaar SDK Kinderopvang tevreden vast:

" Een groen dagverblijf maakt echt het verschil "

- Jeroen Nusteling - directeur SDK Kinderopvang -

Ook de leidsters zijn een en al enthousiasme over het geheel vernieuwde verblijf en hun werkplek. En niet in de laatste plaats de kinderen die na een periode van verbouwing gelukkig weer volop kunnen spelen en zich uitleven op een geheel nieuwe en uitdagende manier. De gehele locatie van Sam Sam in Dordrecht werd verbouwd waarbij het plein vanzelfsprekend niet kon achterblijven.

Naar een ontwerp van Bureau RIS hebben de hoveniers van HOEK werkelijk iedere m2 aangepakt tot aan het hekwerk en de bestrating aan toe. Sam Sam is een gecombineerde dagopvang én buitenschoolse opvang. Binnen het ontwerp is voor de leeftijdscategorie 0-12 jaar voor elk wat wils, waarbij vanzelfsprekend aandacht is geweest voor de veiligheid.

  • Sam Sam SDK RIS Hoek 1

De foto’s van blije spelende kinderen op het nieuwe plein spreken voor zich met het babyhoekje, een speelse zandplaats, een kruipbuis, een ouderwetse zwengel waterpomp met watergoot waar je heerlijk kunt kledderen met water en zand, et cetera. Op de speelplaats zijn veel verschillende speelondergronden gebruikt om de speeluitdaging en variatie nog groter te maken, zoals schelpenpaden, speelzand, grind, gras, gralux, klinkers en tegels.

Met dank aan Bureau RIS en SDK Kinderopvang voor het gebruik van de foto’s.

Ook een natuurlijk speelplein?

Neem vrijblijvend contact op met Eddy van der Hulst,

projectleider