Vergroenen plein Louis Davids Carré

Naast grootschalige groenaanleg werkt HOEK ook op kleinere schaal aan vergroening. Zo ook in Zandvoort. Zandvoort wil de komende jaren flink inzetten op het vergroenen van het dorp. Begin dit jaar is HOEK benaderd door de gemeente om binnen een taakstellend budget het ontwerp, de engineering en de realisatie te verzorgen en met succes.

Groen op een dak

zandvoort renovatieEén van de tien geselecteerde locaties is het versteende plein van het Louis Davids Carré. Het plein waar een parkeergarage onder zit, is dus eigenlijk een daktuin. Rekening houdend met de belasting van het dak is er natuursteenverharding weggehaald en zijn ronde cortenstalen bakken geplaatst die qua uitstraling goed passen bij de bestaande betonnen bakken aan de rand van het plein.

HOEK heeft de afgelopen weken gewerkt aan de realisatie van de vergroening. Het plein is voorzien van dertien plantenbakken met daarin allerlei soorten planten, bloemen en bomen. Mooie solitairen en vaste planten geschikt voor een zilte omgeving zoals kattenkruid, ijzerhard, pijpestrootje en de vlinderstruik. Langs de pilaren gaan klimplanten groeien voor het verticale groeneffect.

" Bij deze wil ik mijn dank en waardering uitspreken voor de realisatie van de vergroening van het Louis Davids Carré in Zandvoort. Het ziet er prachtig uit en draagt weer bij aan een stukje verfraaiing van het centrum. "

- Voorzitter Ondernemers Zandvoort & bewoner -

Effecten van groen

zandvoort 2Meer groen zorgt voor meer biodiversiteit, waar vogels en insecten van profiteren. Ook heeft groen een sociale functie, bezoekers en bewoners kunnen elkaar op zoeken of samen het groen verzorgen en onderhouden. En hoe fijn is het om vanaf je balkon en tijdens een wandeling over het plein te genieten van mooie groene plantenbakken?

Ook meer vergroenen? Denk aan het ‘wippen van tegels in de eigen tuin tot het planten van meer bomen, een tiny forest of complete groenrenovaties. Er is veel mogelijk. Neem contact op met regiomanager Ronald Zuijdendorp voor een advies in uw omgeving.

Advies over vergroenen?

Neem vrijblijvend contact op met Ronald Zuijdendorp,

Regiomanager Voorhout