Preventie en kwaliteitscontrole Japanse duizendknoop

Lonneke Aarts, adviseur natuurontwikkeling en invasieve soorten, heeft een artikel geschreven in het Engelstalige blad CIEEM In Practice.
voorkant publicatie Lonneke
Foto: Doede Bardok

Een uitgelicht artikel over preventie en kwaliteitscontrole bij het verminderen van invasieve Aziatische duizendknoop.
Met speciale aandacht voor het gebruik van ecologische speurhonden in ons team. Met dank aan het team van Scent imprint for dogs met wie we samenwerkten om 100% inzet te geven bij alle operationele uitdagingen die we tegenkwamen.

De kosten door verspreiding van invasieve soorten en de kosten voor de behandeling hiervan nemen toe, daarom is het belangrijk om infecties zo snel mogelijk op te sporen. Met de inzet van ecologische speurhonden die getraind zijn in het vinden van de wortels van de invasieve duizendknoop, is vroege detectie mogelijk en wordt de kwaliteitscontrole van behandelde locaties verbeterd. Bij behandeling wordt steeds meer rekening gehouden met duurzaamheid en biodiversiteit. Dit artikel richt zich op updates over bewezen methoden en hoe het opnemen van monitoring met honden verdere verspreiding kan voorkomen.

In English
With the cascading costs of invasive species spread and treatment it is important to find infections as soon as possible. With the input of ecological detection dogs trained in finding invasive knotweed roots, early detection is possible and quality control of treated sites is improved. In treatment processes themselves sustainability and biodiversity issues are increasingly being considered. This article focuses on updates on proven methods and how incorporating monitoring with dogs can prevent further spread.

 

Het gehele artikel is in PDF hier te lezen: CIEEM InPractise december frontpage and article

Neem contact op met Lonneke om te kijken wat we in 2023 voor u kunnen betekenen.
Please contact Lonneke for further information.

Op de hoogte blijven?

Neem vrijblijvend contact op met Lonneke Aarts,

Adviseur natuurontwikkeling invasieve soorten