Fluitpolderplein kleurt groen

Het Fluitpolderplein in Leidschendam en de directe omgeving vergroent. Nieuwe bomen staan naast bestaande bomen, diagonale paden lopen richting Prinsensingel en ID College, 400m1 natuurvriendelijke oever, 5.000m2 gazon, 6.500 stuks heesters en 2.700 stuks vaste planten volgens het Greentocolour® concept zorgen voor de groene uitstraling.

Natuurlijkvriendelijke oevers

We legden natuurvriendelijke oevers aan; oevers die geleidelijk aan aflopen van land naar water, de ideale leefomgeving voor waterplanten en -dieren. Vóór aanvang van de werkzaamheden inventariseren we altijd mogelijke aanwezige beschermde planten of diersoorten. Zo troffen we op deze plek de Brede Orchis aan, die we samen met een stadsecoloog met zorg hebben verplant naar een nieuwe groeiplaats.

Kleurrijk ontwerp

De werkzaamheden op het plein zijn afgelopen najaar afgerond, de oude tegels hebben elders een nieuwe bestemming gevonden. Door het gazon lopen twee diagonale wandelpaden. In het gazon staan zowel de oude bomen als de nieuwe aanplant; alle boomgaten hebben nieuwe bomengrond. De speels gevormde vakken zijn geplant met vaste planten volgens het Greentocolour® concept; de vakken groeien zeer snel dicht en geven een natuurlijk gekleurd beeld.

Eindresultaat

Opdrachtgever gemeente Leidschendam-Voorburg gaf Hoek groen licht om te starten met de aanleg van het nieuwe park op de stenen oppervlakte van het oude zwembad. Tegelijkertijd startten we met snoeiwerkzaamheden van het bosplantsoen aan de Burg. Koolhovenlaan en de Noordsingel.

" Zwembad De Fluit heeft een mooie groene aansluiting gekregen op het Fluitpolderplein. Al snel stonden de vakken met vaste planten prachtig te bloeien. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat. "

- Martijn van Kooten - Gemeente Leidschendam-Voorburg -

Meer weten over dit project?