Van beveiliger naar hovenier

Helemaal op zijn plek in het groen; Mohammad Thamer (27) werkt sinds zes maanden als hovenier voor HOEK.

Ik ben graag buiten, het werk is afwisselend en ik vind het fijn om iets op te knappen. Als hovenier verzorg ik samen met collega’s het onderhoud van de tuinen van opdrachtgevers als Intermaris. Heerlijk om eind van de dag de tuinen weer netjes achter te laten.

Waalhandjes
Hiervoor deed ik beveiligingswerk en in mijn vrije tijd hielp ik bij de Waalhandjes. Ik vind het fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen”, vertelt Mohammad. De Waalhandjes is een prachtig initiatief van Abderrazak (Appie) Azzouzi. Appie zet zich in om om jongeren die die aansluiting met de maatschappij zijn kwijtgeraakt weer op de rails te helpen door het doen van klussen. Intermaris zet de kracht van de Waalhandjes regelmatig in voor diverse werkzaamheden, zoals tuinprojecten. Het is een win-win situatie voor bewoners en jongeren.

Via een participatieproject van de Waalhandjes, Intermaris en HOEK ging Mohammad samen met de buurtbewoners aan de slag met het planten van beplanting, hekken zetten en tuinen opknappen. Mohammad was zo enthousiast en raakte aan de praat met meewerkend HOEK uitvoerder Victor. Victor aarzelde geen moment, haalde pen en papier, gaf het nummer van de HR manager en de week erna was het beklonken.

Goede aanvulling
Inmiddels werkt Mo sinds april bij HOEK aan onderhoudsprojecten vooral voor Intermaris. “Hij is ontzettend leergierig, geeft niet om een spat regen en is een goede aanvulling op het team”, aldus Victor. Ook voor de toekomst zit Mohammad vol plannen. Zo wil hij voor het eind van het jaar zijn rijbewijs halen en liefst gelijk daarna zijn vakopleiding beginnen.

" Ik wil vooral graag leren over de verschillende soorten planten en hun kenmerken "

- Mohammad -

HOEK helpt hem graag bij het uitstippelen van zijn groene carrière. Kijk op www.werkenbijhoek.nl voor meer informatie over de openstaande vacatures.

Ook zo'n vliegende start als Mohammad maken bij HOEK?

Neem vrijblijvend contact op met Debby Smit,

HR assistent